Prajitura Rumba

de ela in Prajituri, 31 Dec 2012 | 12733 vizualizari

 

am vazut-o la Sidy si mi-a placut...este un deliciu,am facut-o de craciun si am repetat-o si pentru revelion,cu alte ingrediente....

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 10 albusuri
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 350 gr nuci macinate
  • 100 gr stafide
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2 foi de napolitana

CREMA:

  • 10 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 gr unt moale
  • 1plic de 1,8gr ness brasero
  • 300 ml lapte

GLAZURA:

  • 200 gr ciocolata menaj
  • 3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rumba:

Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul pana spuma de albusuri se intareste bine.Adaugam treptat faina cernuta amestecata cu praful de copt si omogenizam bine.Adaugam si stafidele care au stat in esenta de rom cel putin cu  30minute inainte,nucile macinate si zaharul vanilat si amestecam totul bine,usor.Punem compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt(am folosit tava mare de la delimano).Dam la cuptorul preincalzit cam 20-25minute(facem testul cu scobitoarea).Scoatem si lasam la racit.

Intr-o craticioara de ceramica punem galbenusurile amestecate cu zaharul pudra si laptele si lasam pe foc cam 10minute,amestecand continuu pana devine un sos gros.Lasam sa se racoreasca si adaugam plicul de nes si incorporam untul moale,lasat la temperatura camerei cateva ore.Dam la rece o ora.

Prajitura o asamblam astfel:prima foaie de napolitana o ungem cu jumatate din crema,punem apoi blatul,ungem cu restul de crema,apoi punem deasupra foaia de napolitana si presam bine.Lasam cateva ore la rece cu o greutate deasupra.

Glazura o preparam punand intr-o craticioara ciocolata rupta bucati.Cand s-a topit,adaugam uleiul treptat si omogenizam bine.Turnam glazura peste ultima foaie de napolitana si lasam sa se intareasca,apoi cu un cutit inmuiat in apa fierbinte taiem prajitura.Este delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rumba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Corinuta 1

02.01.2013, 19:43

La multi ani Ela!

ela 1

02.01.2013, 20:34

Corina

ela 1

02.01.2013, 20:35

la multi ani

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rumba